marți, 12 mai 2015

Uimeste-ti prietenii cu cel mai delicios piure pe care l-au gustat vreodata!


Piure de cartofi dulci cu goji

Pentru 4 portii, aveti nevoie de:
1 cana de nuci (evitati pe cele decojite deja, se oxideaza)
3 linguri de zahăr brun (mult mai sanatos decat cel rafinat)
2 cartofi dulci (sweet potatoes) mari- curatati si taiati felii
1/4 ceasca de fructe de padure goji -recomandam calitatea gojiland.ro ;)
2 linguri de ulei de susan 
2 linguri sirop de arţar (scump, dar merita)
1 lingura ghimbir proaspat tocat (face minuni)

Prajiti nucile în tigaie la foc mediu-mare aproximatix 3-4 minute sau până când simtiti parfumul de nuci coapte. Transferati-le pe un capac de lemn şi maruntiti-le cu un cutit. Se adauga zaharul si 2 linguri apă in tigaie. Gatiti la foc mediu-mare aprox. 1 minut; adaugati nucile şi amestecati 3-4 minute sau până când zahărul se lipeste de nuci, iar nucile au o culoare spre maro-auriu. Amestecati constant. Luati tigaia de pe foc si lasati-o sa se raceasca.
Gatiti cartofii dulci în apă clocotită cu sare 10 minute sau până se înmoaie. Scurgeti, pastrand un sfert de cana din apa in care au fiert.. Puneti cartofii intr-un castron impreuna cu apa pastrata mai devreme şi zdrobiti-i cu o furculitza sau folositi un mixer pentru o textura mai fina. Se condimentează cu sare şi piper.
Puneti fructele de goji într-un castron mic şi turnati apă fierbinte peste ele pana le acopera. Lasati-le să stea 5 minute pentru a se rehidrata, apoi scurgeti lichidul.
Intr-o tigaie mica, se încălzeşte uleiul de susan impreuna cu ghimbirul si siropul de arţar la foc mic circa 2 minute. Se toarna amestecul peste cartofi şi se acopera cu goji. Se condimentează cu sare şi piper. La final, se presara nucile.
Beneficii:
O reteta pur vegetariana, care imbina doar ingrediente cu o calitate nutritiva ridicata, usor de preparat si greu de uitat!
Dar sa vedem de ce este o mancare sanatoasa:
Fructele de goji si cartofii dulci sunt o excelenta sursa de beta-caroten, un antioxidant care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi, care grabesc procesul de imbatranire si maresc riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului. Goji aduc, de asemenea, cantitati benefice de vitamina C si potasiu si contin mai multa vitamina E decat numeroase alte legume.
Informaţii nutriţionale:
Per portie: calorii: 288, proteine: 4g, total grăsimi: 17g, grasimi saturate: 2g, carbohidrati: 33 g, sodiu: 389mg, fibre: 4g, zaharuri: 20g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu