2. Sunt o sursa excelenta de carbohidrati pentru cei care au probleme cu nivelul zaharului din sange. Pot ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si pot astfel preveni conditii precum rezistenta la insulina.
3. Cartofii dulci sunt sanatosi pentru tractul digestiv. Fiind bogati in fibre digestive, mai ales cand sunt consumati cu coaja, ajuta la ameliorarea constipatiei si pot preveni aparitia cancerului de colon.
Cartofi dulci |
4. Sunt indicati pentru femeile gravide sau pentru cele care doresc sa ramana insarcinate, deoarece acestia sunt bogati in acid folic, esential pentru dezvoltarea celulelor si tesuturilor sanatoase ale fatului.
5. Aceasta leguma este bagata in vitamine si alti nutrienti importanti si poate stimula imunitatea sprijinind nevoile organismului.
6. Cartofii dulci sunt indicati pentru prevenirea bolilor de inima. Cu continut ridicat de potasiu, cartofii dulci ajuta la prevenirea declansarii atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral. Potasiul ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic si a lichidului din organism, aspecte importante pentru stabilizarea tensiunii arteriale si a regalarii functiei cardiace.
7. Aceasta leguma este benefica pentru atenuarea crampelor musculare. Deficientele de potasiu pot cauza crampe musculare, precum si leziuni ale muschilor. Prin adaugarea de cartofi dulci in dieta dvs. zilnica (impreuna cu exercitii fizice corespunzatoare), va puteti astepta la un impuls de energie si mai putine leziuni sau crampe musculare.
8. Cartoful dulce este indicat in tratarea simptomelor legate de stres. Organismul tinde sa foloseasca foarte mult potasiu si alte minerale importante atunci cand se afla sub stres. Cartofii dulci aprovizioneaza organismul cu minerale importante pentru a va mentine in echilibru in timpul perioadelor de stres.
9. Cartofii dulci se afla pe primul loc intr-un clasament nutritional al legumelor, deoarece sunt o sursa importanta de fibre, zaharuri naturale, carbohidrati complecsi, proteine, carotenoizi, vitamina C, fier si calciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu